- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aluatul fraged pentru tarte seamana foarte mult cu foietajul frantuzesc numai ca acesta este mult mai compact.
Ingrediente
- 250 gr unt sau margarina
- sare
- 500 gr faina
- 250 gr smantana
Instructiuni de preparare
- Se amesteca faina cu untul, sarea si cu smantana, dupa care se framanta usor, dupa care se intinde in foaie nu prea subtire. Se impacheteaza in 4 si apoi se da la rece pentru 2 ore.
- Se scoate aluatul de la frigider, se intinde fara sa se desfaca, punandu-se sucitorul peste ea asa cum este stransa, se impacheteaza iarasi in 4 si se da iarasi la rece.
- Se repeta operatiunea de 3-4 ori, apoi intinde aluatul mai mult si se face o tarta mare in tava de placinte sau in forme mai mici.
- Se coace aluatul in cuptor si se umple cu iucperci au cu pasta de peste sau carne.