Aluat fraged pentru tarte

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aluatul fraged pentru tarte seamana foarte mult cu foietajul frantuzesc numai ca acesta este mult mai compact.

Ingrediente

    • 250 gr unt sau margarina
    • sare
    • 500 gr faina
    • 250 gr smantana

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca faina cu untul, sarea si cu smantana, dupa care se framanta usor, dupa care se intinde in foaie nu prea subtire. Se impacheteaza in 4 si apoi se da la rece pentru 2 ore.
  2. Se scoate aluatul de la frigider, se intinde fara sa se desfaca, punandu-se sucitorul peste ea asa cum este stransa, se impacheteaza iarasi in 4 si se da iarasi la rece.
  3. Se repeta operatiunea de 3-4 ori, apoi intinde aluatul mai mult si se face o tarta mare in tava de placinte sau in forme mai mici.
  4. Se coace aluatul  in cuptor si se umple cu iucperci au cu pasta de peste sau carne.

Recomandari

Tarte