- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu vinete este un preparat care va poate scoate din incurcatura atunci cand se anunta invitati multi la masa, si pe care doriti sa ii surprindeti cu un preparat delicios.
Ingrediente
- 4 vinete
- 300 gr mozarrella
- 300 ml suc de rosii
- 50 grame busuioc proaspat (tocat marunt)
- 100 grame parmezan ras
Instructiuni de preparare
- Se decojesc vinetele, se taie rondele si se prajesc pe ambele parti intr-o tigaie. Cand s-au rumenit se scot pe o farfurie.
- Intr-o tava se aseaza un strat de vinete, gata prajite. Se adauga jumatate din cantitatea de sos de rosii si de busuioc. Deasupra se presara mozzarella si parmezan (tot jumatate din cantitate). Se pune un nou strat respectand aceeasi ordinea ingredientelor.
- Se introduce tava in cuptor la temperatura de 230 de grade Celsius, timp de 10-15 min pana se gratineaza. Se serveste fierbinte.