- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu fructe si mascarpone este delicioasa si foarte aromata. Aceasta tarta este mult mai delicioasa daca e servita rece dupa ce a stat la frigider 2 ore.
Ingrediente
PENTRU TARTA:
- 180 gr faina
- 150 gr faina
- 100 ml lapte
- 150 gr unt
- 3 galbenusuri
- 1 plic drojdie
- 50 gr migdale
- 1 lamaie
- 1 portocala
- 1 lingurita scortisoara pulbere
PENTRU UMPLUTURA:
- 250 gr mascarpone
- 200 gr zmeura
- 100 gr fragi
- 100 gr afine
- 25 gr migdale
- 30 gr zahar pudra
- 4 nectarine
- 1 plic zahar vanilat
- 2 albusuri
PENTRU DECOR:
- 10 gr unt
- 10 gr zahar pudra
- cateva frunze de menta proaspata
Instructiuni de preparare
- Spala nectarinele, curata-le de coaja si scoate-le samburii, apoi taie-le feliute subtiri in forma de semiluna. Spala sub jet de apa rece fructele de padure.
- Pune intr-un castron faina, zaharul, migdalele tocate, coaja rasa de lamaie, scortisoara si drojdia. Adauga laptele, galbenusurile si untul inmuiat la temperatura camerei, apoi amesteca bine toate ingredientele.
- Adauga zeama de la portocala si amesteca bine pana cand obtii o compozitie moale si omogena.
- Unge o tava rotunda cu putin unt in cate toarna 2/3 din compozitie. Asaza deasupra feliutele de nectarine, amesteca fructele de padure si raspandeste-le pe toata suprafata, pastrand un sfert din ele. Toarna peste fructe restul compozitiei si presara migdalele taiate feliute. Pune tarta in cuptorul incins si coace-o pentru 40 de minute, la foc moderat.
- Amesteca branza mascarpone cu zaharul pudra si cu cel vanilat. Bate albusurile spuma tare, apoi incorporeaza-le in compozitia de branza, amestecand continuu pana la obtinerea unei creme dense.
- Scoate tarta din cuptor, tai-o felii si serveste-o cu crema mascarpone si fructele de padure ramse. Decoreaza cu zahar pudra si cu cateve frunze de menta proaspata.