Tarta cu pere si pricomigdale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu pere si pricomigdale este un desert cu o aroma delicata si rafinata. Tarta cu pere si pricomigdale are o aroma pe care o vei recunoaste oricand.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 120 gr unt
    • 250 gr faina
    • 1 plic zahar vanilat
    • 100 gr zahar
    • 3 galbenusuri
    • sare

    PENTRU CREMA:

    • 750 ml lapte
    • 150 gr zahar
    • 100 gr pricomigdale (amaretti)
    • 80 gr amidon alimentar
    • 5 galbenusuri
    • 150 ml lichior Amaretto

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 kg pere Kaiser sau Jambon
    • 50 ml vin alb
    • 20 gr unt
    • 50 gr zahar

    PENTRU DECOR:

    • zahar pudra
    • scortisoara pulbere
    • cacao amara

     


Instructiuni de preparare

  1. Asaza  pe o planseta faina in forma de fantana, adauga restul ingrdientelor indicate pentru aluat si framanta rapid pana la obtinerea unui aluat omogen.Inveleste-l cu folie transparenta si pune-l sa se odihneasca 30 de minute in frigider.
  2. Intre timp, curata de coaja perele si taie-le felii. Scoate aluatul din frigider, intinde-l in foaie si imbraca o forma de tarta unsa cu unt.
  3. Topeste untul si zaharul intr-o tigaie, adauga perele si caleste-le cateva minute. Adauga vinul alb si mai tine-le pe foc inca 5 minute.
  4. Bate galbenusurile cu zahar, adauga amidonul si laptele caldut. Pune vasul pe foc si lasa compozitia sa se ingroasa, apoi adauga pricomigdalele si lichiorul.
  5. Toarna compozitia obtinuta peste aluatul din forma, distribuind-o uniform pe toata suprafata. Aranjeaza deasupra feliile de pere si coace tarta 40 de minute in cuptorul incins.
  6. Serveste tarta rece, presarata cu cacao amara, zahar pudra sau scortisoara, dupa gust.

Recomandari

Tarte