- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu pere si pricomigdale este un desert cu o aroma delicata si rafinata. Tarta cu pere si pricomigdale are o aroma pe care o vei recunoaste oricand.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 120 gr unt
- 250 gr faina
- 1 plic zahar vanilat
- 100 gr zahar
- 3 galbenusuri
- sare
PENTRU CREMA:
- 750 ml lapte
- 150 gr zahar
- 100 gr pricomigdale (amaretti)
- 80 gr amidon alimentar
- 5 galbenusuri
- 150 ml lichior Amaretto
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 kg pere Kaiser sau Jambon
- 50 ml vin alb
- 20 gr unt
- 50 gr zahar
PENTRU DECOR:
- zahar pudra
- scortisoara pulbere
- cacao amara
Instructiuni de preparare
- Asaza pe o planseta faina in forma de fantana, adauga restul ingrdientelor indicate pentru aluat si framanta rapid pana la obtinerea unui aluat omogen.Inveleste-l cu folie transparenta si pune-l sa se odihneasca 30 de minute in frigider.
- Intre timp, curata de coaja perele si taie-le felii. Scoate aluatul din frigider, intinde-l in foaie si imbraca o forma de tarta unsa cu unt.
- Topeste untul si zaharul intr-o tigaie, adauga perele si caleste-le cateva minute. Adauga vinul alb si mai tine-le pe foc inca 5 minute.
- Bate galbenusurile cu zahar, adauga amidonul si laptele caldut. Pune vasul pe foc si lasa compozitia sa se ingroasa, apoi adauga pricomigdalele si lichiorul.
- Toarna compozitia obtinuta peste aluatul din forma, distribuind-o uniform pe toata suprafata. Aranjeaza deasupra feliile de pere si coace tarta 40 de minute in cuptorul incins.
- Serveste tarta rece, presarata cu cacao amara, zahar pudra sau scortisoara, dupa gust.