Aluat pentru tarte dulci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aluatul pentru tartele dulci este putin mai fraged si atunci cand este rumenit in forma de tarte are o aroma imbietoare, foarte gustoasa.

Ingrediente

    • 500 gr faina
    • 150 gr zahar
    • 2 oua
    • 1/2 plic praf de copt
    • 150 gr unt
    • sare
    • 100 ml apa

Instructiuni de preparare

  1. Se pune faina pe o planseta si se amesteca cu praful de copt. Se  bat ouale,  se adauga zaharul, putina sare si apa si apoi se incorporeaza in faina. Se framanta repede pana se obtine un aluat omogen.
  2. Se lasa aluatul sa se odihneasca o ora, dupa care se intinde in foaie mare, cat tava de placinta sau se intind mai multe foi pentru formele de tarte.
  3. Tavile cu aluat de intoduc la cuptor sa se coaca, apoi se lasa sa se raceasca dupa care se umplu tartele cu creme si se decoreaza cu capsuni.

Recomandari

Tarte