- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu branza si ciocolata este o tarta pe carre trebuie sa o incercati deoarece este aromata, dulce si usor de preparat.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 60 gr faina
- 15 gr cacao
- 75 gr pudra de migdale
- 75 gr zahar
- 75 gr unt nesarat
PENTRU UMPLUTURA:
- 400 gr branza de vaci
- 100 gr smantana
- 50 gr zahar
- 2 oua
- 2 linguri fulgi de ciocolata
- coaja rasa a unei portocale
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 20 minute+60 minute coacere+ 24 ore asteptare
- Pentru aluat, toate ingredientele se pun intr-un vas si se amesteca cu varful degetelor pana ce se obtine un amestec nisipos care se pune intr-o forma de tort tapetata cu hartie.
- Firimiturile se indeasa bine si se niveleaza pentru a obtine o baza dreapta. Se da la congelator pana se prepara umplutura.
- Pentru umplutura, se rade de coaja portocala bine spalata iar branza, smantana, zaharul si coaja rasa se mixeaza. Apoi, se adauga ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare. La final, se pun fulgii de ciocolata.
- Amestecul de branza se toarna in tava cu aluat si se coace timp de o ora. Apoi, se lasa sa se raceasca in cuptor, cu focul stins, dupa care se da la rece pentru 24 de ore.
Desigur, fulgii de ciocolata pot fi inlocuiti cu ciocolata rasa. Atentie, aceasta trebuie sa fie si fara alune si foarte rece, pentru a putea fi data pe razatoare.