- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta de vara cu rubarba este o tarta pe care o puteti servi atat ca gustare cat si la desert.
Ingrediente
- 300 gr faina
- 150 gr unt moale
- 1/2 lingurita sare
- 3 linguri zahar pudra
- 80 ml apa calduta sau lapte
PENTRU UMPLUTURA:
- 4-5 tije rubarba
- 250 ml smantana
- un ou
- 50 gr zahar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 15 minute+ 50 minute coacere+ 15 minute asteptare
- Pentru aluat, intr-un castron se amesteca faina, sarea si zaharul. Se adauga untul si se amesteca rapid cu varful de¬getelor, incorporand untul in faina. Dupa ce se obtin firimituri, se adauga apa sau laptele si se amesteca obtinand un aluat omogen.
- Se intinde aluatul si apoi se asaza in tava. Se pun si tijele de rubarba taiate cubulete de 2-3 cm si se da tava la cuptor pentru 20 de minute.
- Dupa acest timp, se adauga un amestec de smantana, ou si zahar si se lasa la cuptor pentru inca 30 de minute, apoi se lasa sa se raceasca in tava.
Atentie la rubarba! De la aceasta planta se consuma numai tijele, frunzele sunt otravitoare. Gustul este acrisor, asemanator visinelor.