- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu branza si ciocolata este desertul cel mai indragit atat de copii cat si de adulti.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 40 gr zahar
- 70 gr margarina
- 140 gr faina
- 1 plic zahar vanilat
- 1 ou
PENTRU UMPLUTURA:
- 750 gr branza dulce
- 3 oua
- 200 gr zahar
- 70 ml ulei
- 500 ml lapte
- 1 plic budinca de vanilie
- coaja rasa de la 1 lamaie
PENTRU GLAZURA:
- 50 gr ciocolata alba
- 50 gr ciocolata neagra
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 16 portii
Timp de preparare 3 ore
- Pentru aluat, amesteci toate ingredientele pe care, cu o ora inainte, le-ai adus in camera de lucru. Framanti pana obtii un aluat omogen. Il modelezi in forma de bila, il invelesti in folie si il pastrezi in frigider pentru o ora.
- Pe planseta presarata cu faina, intinzi aluatul sub forma unui disc putin mai mare decat diametrul formei (28 cm).
- Tapetezi baza vasului cu hartie de copt, apoi tapetezi cu aluat baza si peretii formei. intepi aluatul din loc in loc si il coci la foc mediu, pentru 10 minute.
- Intre timp, mixezi toate ingredientele pentru umplutura. Scoti tava din cuptor, torni umplutura si continui coacerea pentru 40 de minute.
- Dupa ce tarta s-a racit, o glazurezi cu ciocolata topita la bain- marie.