- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Quiche cu ton sau somon este o tarta cu peste, satioasa, aromata si usor de preparat, fiind perfecta la micul dejun sau la pranz.
Ingrediente
PENTRU UMPLUTURA:
- 500 gr ton sau somon in suc propriu, din conserva
- 200 gr smantana
- 3 oua
- 2 linguri maioneza
- 1 lingura ceapa rasa
- 500 gr branza Cheddar rasa
- 1/2 lingurita marar tocat
- sos iute
- sare
- piper macinat
PENTRU ALUAT:
- 200 gr faina
- 75 gr branza Cheddar rasa
- 50 gr migdale taiate felii subtiri
- 6 linguri ulei
- sare
- piper macinat
- boia iute
Instructiuni de preparare
- Combinati ingredientele pentru aluat, amestecati-le bine, apoi framantati un pic aluatul ca sa se omogenizeze. Pastrati 100 gr din el, iar cu restul tapetati cu el o forma de tarta unsa cu ulei. Coaceti blatul 10 minute, in cuptorul incins, la foc mediu.
- Scugeti zeama de la conservele de peste si pastrati-l. Bateti ouale cu smantana, maionezam 4 linguri de suc din conserva, pestele, ceapa, mararul, putina sare, piper si 2 linguri de sos iute.
- Turnati amestecul preparat peste blatul semicopt, si radeti deasupra restul de aluat. Coaceti tarta 45 de minute, la foc moderat, pana cand umplutura s-a inchegat.
- Cand tarta este gata se scoate din cuptor, se lasa cateva minute sa se racoreasca, apoi se poate portiona si servi.