Quiche cu ton sau somon

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Quiche cu ton sau somon este o tarta cu peste, satioasa, aromata si usor de preparat, fiind perfecta la micul dejun sau la pranz.

Ingrediente

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 500 gr ton sau somon in suc propriu, din conserva
    • 200 gr smantana
    • 3 oua
    • 2 linguri maioneza
    • 1 lingura ceapa rasa
    • 500 gr branza Cheddar rasa
    • 1/2 lingurita marar tocat
    • sos iute
    • sare
    • piper macinat

    PENTRU ALUAT:

    • 200 gr faina
    • 75 gr branza Cheddar rasa
    • 50 gr migdale taiate felii subtiri
    • 6 linguri ulei
    • sare
    • piper macinat
    • boia iute

Instructiuni de preparare

  1. Combinati ingredientele pentru aluat, amestecati-le bine, apoi framantati un pic aluatul  ca sa se omogenizeze. Pastrati 100 gr din el, iar cu restul tapetati cu el o forma de tarta unsa cu ulei. Coaceti blatul 10 minute, in cuptorul incins, la foc mediu.
  2. Scugeti zeama de la conservele de peste si pastrati-l. Bateti ouale cu smantana, maionezam 4 linguri de suc din conserva, pestele, ceapa, mararul, putina sare, piper si 2 linguri de sos iute.
  3. Turnati amestecul preparat peste blatul semicopt, si radeti deasupra restul de aluat. Coaceti tarta 45 de minute, la foc moderat, pana cand umplutura s-a inchegat.
  4. Cand tarta este gata se scoate din cuptor, se lasa cateva minute sa se racoreasca, apoi se poate portiona si servi.

Recomandari

Tarte