Tarta frantuzeasca de lamaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta frantuzeasca de lamaie este o tarta aromata si foarte gustoasa, dulce si revigoranta.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 250 gr aluat nisipos dulce
    • 1 ou pentru uns

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 4 oua
    • 175 rg zahar tos fin
    • 150 rg frisca grasa
    • sucul si coaja de la 3 lamai
    • zahar pudra
    • 1 portocala taiata rondele
    • 1 crenguta de menta, pentru decor

    USTENSILE:

    • forma de tarta
    • hartie de copt

Instructiuni de preparare

  1. Intindeti aluatul si asezati-l in forma astfel incat sa depaseasca marginea formei cu 1 cm. Intepati aluatul cu o furculita, asezati peste el hartia de copt si turnati peste ea boabe de fasole. Lasati aluatul sa se odihneasca 15 minute, la frigider.
  2. Coaceti aluatul 15 minute, iar apoi indepartati hatia de copt si boabele de fasole. Ungeti aluatul cu oul batut, ca sa nu se inmoaie de la umplutura, apoi dati iarasi la cuptor pentru 5 minute. Daca este necesar, taiati si indreptati marginile.
  3. pentru umplutura, bateti ouale cu zaharul pana la obtinerea unuei creme. Incorporati frisca, sucul si coaja de lamaie. Turnati jumatate din crema peste tarta, in forma, si bagati in cuptor, la foc moderat. Turnati cu grija si restul de crema si mai coaceti 30-40 de minute, pana cand umplutura se solidifica.
  4. Scoateti tarta din cuptor, lasati sa se raceasca, iar, inainte de servire presarati tarta cu un strat gros de zahar pudra si decorati cu felii de poatocale si frunze de menta.
  5. In momentul servirii turnati peste felia de tarta smantana sau frisca.

Recomandari

Tarte