- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta Tatin are o combinatie seducatoare de mere dulci, caramelizate si aluat usor, crocant. Pentru ocazii deosebite puteti folosi mai multe merisoare.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 250 gr faina
- 150 gr unt
- 50 gr zahar pudra
- 1 ou
PENTRU UMPLUTURA:
- 50 gr unt
- 125 gr zahar tos
- 2 linguri apa
- 50 gr merisoare uscate
- 600 gr mere dulci, curatate, taiate felii subtiri
- frisca pentru servire
USTENSILE:
- forma de tort din silicon, putin adanca sau forma de tarta cu diametrul de 23 cm
- tava
Instructiuni de preparare
- Puneti tava la cuptor si incalziti-o.Turnati ingredientele pentru aluat in robotul de bucatarie si amestecati-le pana obtineti aluatul. Puteti, de asemenea, sa cerneti faina intr-un vas si sa o amestecati repede cu untul, pana obtineti sfaramicios. Adaugati oul si zaharul, amestecati pana cand firimiturile formeaza un aluat. Faceti o bile de aluat, inveliti-o in folie alimentara si dati la frigider pana preparati umplutura.
- Topiti untul intr-o craticioara, adaugati zaharul si apa. Amestecati la foc mic, pana cand zaharul se topeste complet. Mariti focul si fierbeti, fara sa amestecati, pana cand amestecul se caramelizeaza si prinde o culare bruna frumoasa. turnati amestecul in forma,presarati merisoarele, iar peste puneti feliile de mere, suprapuse.
- Intindeti aluatul pe planseta presarata cu faina, in forma de cerc, putin mai mare decat forma. Intindeti cercul de aluat peste mere,aranjati marginile, apoi dati forma la cuptor si coaceti 30-40 de minute, pana cand aluatul se rumeneste usor.
- Scoateti tarta din cuptor, lasati-o la racit 5 minute si rasturnati-o pe o farfurie intinsa. Decorati cu frisca si serviti imediat.