- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mini tartele cu somon sunt delicioase si apetisante, pe care trebuie sa le incercati atat la micul dejun cat si la gustare.
Ingrediente
PENTRU COSULETE:
- 230 gr faina
- sare
- 160 gr unt rece
- 2 oua
PENTRU UMPLUTURA:
- 160 gr crema de branza
- 130 gr somon afumat
- 2 oua
- 2 galbenusuri
- 2 cepe verzi, unat tocata marunt si cealalta taiata in felii subtiri
USTENSILE:
- 9 forme mici de tarta
- hartie de copt
- tava de copt mare
Instructiuni de preparare
- Turnati faina, untul si sarea in bolul robotului de bucatarie si mixati pana cand amestecul devine nisipos. Adaugati un ou si mixati pana cand se leaga si se formeaza aluatul. Scoateti aluatul din bol si adunati-l intr-o bila, pe care infasurati-o intr-o folie de plastic si dati la frigider 30 de minute. Daca faceti aluatul cu mana, amestecati untul cu faina si sarea pana se fac firimituri, iar apoi bateti un ou si incorporati-l in amestec. Framantati pana se leaga, adunati-l in bila si dati la frigider.
- Intindeti aluatul in foaie si decupati din el 9 discuri pe masura formelor de tarte, taind pe marginea unul bol. Puneti formele pe o tava de copt mare si nivelati aluatul in ele. Intepati baza cu furculita, acoperiti cu hartie de copt si adaugati boabe de fasole. Coaceti cosuletele 10 minute, apoi scoateti formele din cuptor, indepartati boabele si hartia de copt si ungeti baza tartelor cu ou batut, ca sa se etanseze. Dati din nou cosuletele la cuptor, 5 minute, la foc mediu.
- Intre timp, bateti crema de branza, ouale si galbenusurile pana se omogenizeaza. Tocati 3/4 din cantitatea de somon si adaugati-o in amestec, impreuna cu ceapa verde tocata. Asezonati cu sare si piper macinat si repartizati umplutura in cosulete. Dati din nou la cuptor 20-25 de minute, pana cand umplutura a crescut si s-a ingrosat.
- Pentru servire, taiati somonul ramas in fasii si asezati-l frumos pe mini tarte, impreuna cu ceapa verde taiata felii.