- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tartiflette tarte tatin este de fapt o tarta cu cartofi, bacon si branza, foarte gustoasa si apetisanta.
Ingrediente
PENTRU COSULETE:
- 80 gr unt, taiat cubulete
- 230 gr faina
PENTRU UMPLUTURA:
- 180 gr bacon sau pancetta
- 250 gr branza Reblochon
- 700 gr cartofi sapunari
- 2 linguri ulei de masline
USTENSILE:
- forma termorezistenta joasa
- forma de tarta tapetata cu putin ulei de masline
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 20 minute
Timp de racire 30 minute
Timp de coacere 40-45 minute
- Pentru aluat, cerneti faina intr-un castron si amestecati-o cu untul, pana se formeaza firimituri. Incorporati 3-4 linguri de apa pentru omogenizare, apoi framantati putin aluatul pe o planseta presarata cu faina si dati-l la frigider 30 de minute, invelit in folie de plastic.
- Pentru umplutura, curatati cartofii de coaja, spalati-i si puneti-i la fiert in apa cu sare.Cand sunt aproape fierti scurgeti-i si taiati-i in felii de 5 mm grosime. Taiati fasii de bacon, apoi prajiti-le 10 minute in ulei incins pana se rumenesc putin, dupa care scurgeti-le de ulei si lasati-le deoparte. Branza taiati-o in felii sau cubulete.
- Asezati fasiile de bacon pe fundul formei de tarta si apoi un strat de cartofi, urmat de felii sau cubulete de branza. Pe o planseta pudrata cu faina, intindeti aluatul in foaie rotunda, putin mai mare decat forma, asezati foaia peste umplutura si impingeti marginile intre umplutura si peretii formei.
- Coaceti 20-25 de minute, sau pana cand se rumeneste aluatul. Lasati la racit cateva minute, inainte de a rasturna preparatul pe un platou, apoi serviti-l cu salata verde.