- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mini tartele mediteraneene sunt niste gustari foarte bune si gustoase, pe care le puteti servi calde sau reci, la orice masa a zilei.
Ingrediente
- 500 gr foietaj
- 200 gr salam taiat felii subtiri
- 16 fileuri de anchois, scurse de ulei
- 6 rosii coapte
- 100 gr masline
- piper negru macinat
- 1 ou batut
- ulei de masline
- frunze de busuioc, pentru decor
USTENSILE:
Instructiuni de preparare
- Intindeti aluatul pana la grosimea de 5 mm. Indreptati marginie si taiati aluatul in dreptunghiuri egale. Ungeti tavile cu putin ulei de masline si puneti dreptunghiurile, la distanta mica unul de altul. Cu un cutit ascutit, trasati pe marginile fiecarui dreptunghi o linie la o distanta de 1 cm de la margine, fara a taia pana la colt.
- Taiati cu grija rosiile rondele, iar fileurile de anchois in doua, pe lungime. Asezati pe dreptunghiurile din aluat, in ordinea dorita, rosiile, anchois, salamul, presarati maslinele, piperati si stropiti cu cateva picaturi de ulei de masline. Ungeti marginile mini-tartelor cu oul batut si coaceti 20 de minute, pana cand aluatul este crescut si auriu. Decorati cu frunze de busuioc, apoi serviti mini-tartele la micul dejun sau la cina, calde sau reci.