Tarta cu afine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta tarta se poate face cu orice fruct de padure.Blatul iese pufos, chiar daca la ingrediente nu regasim praful de copt cu care suntem obisnuiti in general la blaturi. El creste foarte frumos umplutura cu afine oferind un gust dulce-acrisor delicios!

Ingrediente

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 300 gr afine
    • 250 gr branza mascarpone
    • 250 gr branza proaspata de vaci
    • 150 gr zahar
    • 4 plicuri zahar vanilat
    • 1 plic gelatina

    PENTRU BLAT:

    • 4 linguri faina
    • 3 linguri zahar
    • 4 oua
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • sare


Instructiuni de preparare

  1. Se bat albusurile spuma cu putina sare, apoi se adauga 50 gr zahar. Separat, se freaca galbenusurile cu doua pliculete de zahar vanilat. e incorporeaza albusurile in amestecul cu galbenusuri, iar la final se incorporeaza faina. Se amesteca compozitia cu o spatula cu miscari lente de jos in sus. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tarta unsa cu unt si se baga in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.
  2. Intre timp, se bate branza de vaci cu mascarpone, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga gelatina dizolvata, apoi se amesteca pentru a deveni o compozitie omogena.
  3. Dupa ce blatul s-a copt si s-a racit, se intinde crema de branza si se baga in frigider. Se pun deasupra afinele amestecate pe foc cu putin zahar. Se mai lasa la rece cel putin 2 ore pana poae fi servita.

Recomandari

Tarte