Tarta cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Orice desert care contine mar si scortisoara binedispune pe oricine.Toamna trebuie sa profitam de merele delicioase si super aromate.Tarta cu mere este excelenta pentru intreaga familie, pentru impresionat musafirii sau de dus ceva dulce la prieteni.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 200 gr faina
    • 125 gr margarina
    • 100 gr miere de albine
    • 100 gr nuci macinate
    • coaja rasa de la o lamaie
    • 50 gr zahar pudra
    • 1 lingurita scortisoara
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • gem de mere
    • 2 mere

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea blatului, se freaca mierea de albine cu margarina moale. Se adauga nucile macinate, scortisoara,sare si putina coaja rasa de lamaie. Se incorporeaza faina si se framanta, iar aluatul obtinut se impacheteaza in folie de plastic si se baga in frigider pentru cel putin 2 ore.
  2. Din aluat se intinde o foaie potrivit de groasa cu care  se imbraca o forma de tarta neunsa. Se baga aluatul in cuptorul preincalzit pana cand acesta capata o culoare aurie.
  3. Cand blatul este copt se lasa sa se raceasca putin, apoi se unge cu gem de mere iar deasupra se pun felii de mar decojite. Tarta se mai baga in cuptor pentru 10 minute, apoi se lasa sa se racoreasca 30 de minute inainte de a fi feliata si servita.

Recomandari

Tarte