Minitarte cu fructul pasiunii si bezea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Minitartele cu fructul pasiunii si bezea sunt perfecte in zilele calde de vara, fiind usor de preparat si pe gustul tuturor.

Ingrediente

    • 400 gr aluat de tarte
    • 125 gr zahar tos alb
    • coaja rasa de la 2 portocale
    • 4 linguri zeama de portocale
    • 2 buc fructul pasiuni pasate si scurse
    • 150 ml frisca lichida
    • 2 plicuri gelatina alimentara
    • 3 galbenusuri de ou
    • felii de mango pentru decor

    PENTRU BEZEA:

    • 175 gr zahar tos
    • 3 albusuri

Instructiuni de preparare

  1. Incingeti cuptorul  si puneti  in el o tava de copt, ca sa se incinga.
  2. Intindeti aluatul intr-o foaie de 5 mm si decupati din el 6 cercuri, asezandu-le apoi in locasurile de minitarte. Intepati din loc in loc cu o furculita, apoi bagati tava la congelator pentru 20 minute.
  3. Intr-o cana mare puneti zaharul, zeama si coaja rasa de la portocala, zeama de la fructul pasiunii, frisca si gelatina. Bagati cana apoi la microunde 3 minute, pana cand amestecul se ingroasa si se omogenizeaza. Scoateti cana din cuptor si incorporati galenusurile batute usor.
  4. Scoateti tava din congelator si acoperiti tartele cu hartei de copt si boabe de fasole sau bile pentru copt orb. Bagati tava la cuptor 8 minute, apoi indepartati hartia si mai lasati inca 2 minute.
  5. Scoateti formele din cuptor si umpleti-le cu crema si lasati-le sa se racoreasca.
  6. Separat, bateti albusurile spuma tare adaugand treptat zaharul si mixand pana cand  bezeaua devine densa si lucioasa.
  7. Puneti pe fiecare tarta cate o lingura de bezea si bagati tava la cuptor, dand focul mai mic. lasati tartele inca 15 minute, cat se va intari bezeaua, apoi lasati-le sa se raceasca.
  8. Cand tartele sunt reci le puteti scoate din forme, decorati cu felii de mango si serviti.

Incinge cuptorul la semnul 5/190°C. Pune o tava de copt in interior pentru a se incinge.

2 Intinde aluatul intr-o foaie ?i decupeaza 6 cercuri; a?aza-le in 6 forme de tarta de 10 cm. In?eapa din loc in loc ?i da la congelator 15 min.

3 Intr-o cana mare pune zaharul, coaja rasa ?i zeama de portocala, zeama de fructul pasiunii, fri?ca ?i gelatina. Da la microunde 3 min la temperatura potrivita, pana cand se ingroa?a ?i se omogenizeaza. Incorporeaza galbenu?urile.

4 Acopera tartele cu hartie ?i boabe de fasole ?i da la cuptor, pe tava 8 min. Indeparteaza hartia ?i boabele ?i da din nou la cuptor 2 min.

5 Mic?oreaza temperatura la semnul 4/180°C. Toarna crema in formele de tarta.

6 Intre timp, prepara bezeua: bate albu?urile spuma ?i adauga treptat zaharul, pana cand bezeaua devine densa ?i lucioasa.

7 Pune pe fiecare tarta o lingura de bezea ?i da din nou la cuptor 15 min, pana cand se intare?te. Presara buca?ele de mango congelat ?i serve?te

- See more at: http://www.avantaje.ro/articol/tarte-cu-fructul-pasiunii-si-bezea#sthash.gnwxQ8hm.dpuf

Incinge cuptorul la semnul 5/190°C. Pune o tava de copt in interior pentru a se incinge.

2 Intinde aluatul intr-o foaie ?i decupeaza 6 cercuri; a?aza-le in 6 forme de tarta de 10 cm. In?eapa din loc in loc ?i da la congelator 15 min.

3 Intr-o cana mare pune zaharul, coaja rasa ?i zeama de portocala, zeama de fructul pasiunii, fri?ca ?i gelatina. Da la microunde 3 min la temperatura potrivita, pana cand se ingroa?a ?i se omogenizeaza. Incorporeaza galbenu?urile.

4 Acopera tartele cu hartie ?i boabe de fasole ?i da la cuptor, pe tava 8 min. Indeparteaza hartia ?i boabele ?i da din nou la cuptor 2 min.

5 Mic?oreaza temperatura la semnul 4/180°C. Toarna crema in formele de tarta.

6 Intre timp, prepara bezeua: bate albu?urile spuma ?i adauga treptat zaharul, pana cand bezeaua devine densa ?i lucioasa.

7 Pune pe fiecare tarta o lingura de bezea ?i da din nou la cuptor 15 min, pana cand se intare?te. Presara buca?ele de mango congelat ?i serve?te

- See more at: http://www.avantaje.ro/articol/tarte-cu-fructul-pasiunii-si-bezea#sthash.gnwxQ8hm.dpuf

Recomandari

Tarte