Tarta cu mere-varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu mere este un desert rapid care poate inlocui cu succes clasica placinta cu mere, avand marele avantaj ca se prepara rapid

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 120 gr unt
    • 100 ml apa
    • 200 gr faina
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 4 linguri zahar pudra
    • 4 mere mari
    • 50 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Se pune faina intr-un castron, se face o adancitura in mijloc, unde  se pune untul, sarea si apa. Se framanta bine, iar aluatul obtinut se strange ca o mingi. Se pudreaza cu zahar pudra un servetel, se pune mmingea de aluat in el, apoi se introduce la frigider pentru 2 ore.
  2. Se unge o tava cu unt si se intinde aluatul cu sucitorul pe toata tava, apoi se inteapa cu furculita.
  3. Se curata merele, se taie in doua, li se scoate mijlocul, se taie felii subtiri, apoi se aranjeaza una peste alta pe foaia de aluat. Se pudreaza merele cu zahar, se pun peste ele bucatele de unt si se introduce tava in cuptorul incins, ca sa se coaca.
  4. Cand tarta este gata se lasa sa se raceasca, dupa care se poate felia si servi.

Recomandari

Tarte