- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Capsunile sunt incantatoare in orice sezon, cu atat mai mult in cel cald, asa ca suntem cu gandul la vara si la capsuni savuroase. Aceasta este o tarta cu fructe simplu de preparat, care merge foarte bine cu capsuni, dar si cu diferite fructe de padure sa
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 500 gr faina
- 150 gr zahar
- 2 oua
- 1/2 plic praf de copt
- 150 gr unt
- sare
- 100 ml apa
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 kg capsune
- jeleu de capsune sau coacaze
Instructiuni de preparare
- Se pune faina pe o planseta si se amesteca cu praful de copt. Se bat ouale, se adauga zaharul, putina sare si apa si apoi se incorporeaza in faina. Se framanta repede pana se obtine un aluat omogen.
- Se lasa aluatul sa se odihneasca o ora, dupa care se intinde in foaie mare, cat tava de placinta sau se intind mai multe foi pentru formele de tarte.
- Tavile cu aluat de intoduc la cuptor sa se coaca, apoi se lasa sa se raceasca dupa care se pun peste ea capsunele bine spalate, puse in strecuratoare sub robinet.
- Deasupra se pune un jeleu de capsune sau coacaze, apoi se poate felia si servi.