- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu sunca si ciuperci este o tarta aperitiv delicioasa, pe care o puteti servi calda sau rece, dar la fel de bine o puteti servi si ca fel principal.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 100 gr unt
- putina sare
- 200 gr faina
- 4 linguri lapte sau apa
PENTRU UMPLUTURA:
- 100 gr sunca Praga
- 100 gr masline verzi fara samburi
- 1 legatura patrunjel verde
- 300 rg ciuperci proaspete
- 100 gr cascaval
- 2 oua
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se amesteca faina cu putina sare, se adauga untul moale si laptele si se framanta 5 minute, dupa care se pune intr-o folie de plastic si se baga la frigider pentru 30 de minute.
- Intr-un castron se amesteca cascavalul dat pe razatoare cu ouale si cu patrunjelul verde tocat marunt.
- Se intinde aluatul intr-o foaie care se pune in forma de tarta tapetata cu hartie de copt, se intinde peste blat amestecul de ou, cascaval si patrunjel, se presara ciupercile taiate, sunca taiata cubulete si maslinele. Se adauga sare si piper, dupa gust, apoi se baga tava in cuptorul incins pentru 40 de minute, dupa acre se feliaza si se poate servi.