- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu caise este o tarta delicioasa, aromata, care este gustoasa atat calda cat si rece cand devine mult mai frageda.
Ingrediente
- 5 albusuri
- 200 gr unt
- 2 plicuri zahar vanilat
- 150 gr faina
- 150 gr zahar
- coaja rasa si zeama de la o lamaie
- 400 gr gem de caise
Instructiuni de preparare
- Se amesteca faina cu zaharul, se adauga untul moale, albusurile batute spuma cu putina sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie rasa. Se framanta bine pana se obtine un aluat neted care se lasa la rece pentru 30 de minute.
- Se intinde 3/4 din aluat intr-o foaie, se asaza in forma de tarta unsa cu ulei, imbracand si marginile. se intinde gemul in strat uniform si se face deasupra un grulaj din fasii de aluat.
- Se baga tarta la cuptor si se coace 30 de minute, la foc potrivit.