- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta parfumata cu cirese este un desert delicios de vara, pe care il puteti servi chiar si a doua zi cand devine mult mai frageda.
Ingrediente
- 300 rg faina
- 80 gr unt
- 4 linguri lapte
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 kg cirese
- 80 gr zahar brun
- 1 ou
- coaja de la 1/2 lamaie
- 1/2 plic praf de copt
- zahar pudra pentru decor
- 2 frunze de menta proaspata pentru decor
Instructiuni de preparare
- Pentru aluat, se amesteca faina cu zaharul, parful de copt, se adauga untul topit, rece, oul, coaja la lamaie rasa, laptele si zaharul vanilat. Se framanta un aluat neted si se tine 30 de minute , la rece.
- Se ia 2/3 din aluat si se intinde in foaie subtire, care se asaza intr-o forma patrata unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, imbracand cu aluat si peretii tavii.
- Ciresele se spala, se scot samburii, se lasa sa se scurga bine si se asaza peste aluat. Din aluatul ramas se intind rulouri subtiri si se formeaza deasupra un grilaj, lipid bine marginile.
- Se introduce tava la cuptor pentru 30 de minute. Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se presara cu zahar pudra si se decoreaza cu frunze menta, apoi poate fi portionata si servita.