Tarta Alba ca Zapada cu cocos si frisca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta Alba ca Zapada cu cocos si frisca este o tarta aromata, usor de preparat, aromata si pe placul tuturor.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 250 gr faina
    • 2 oua
    • 125 gr zahar tos alb
    • 1 lingurita praf de copt
    • 100 gr unt, la temperatura camerei

    PENTRU CREMA:

    • 60 gr faina de cocos
    • 50 gr zahar
    • 200 ml frisca lichida
    • 1 ou
    • 50 ml lapte

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea aluatului amestecati intr-un castron faina, zaharul si praful de copt. Faceti in mijloc un gol si puneti untul taiat bucatele si framatati cu mainile pana obtineti un aluat nisipos. Adaugati usor ouale batute si continuati sa framantati pana cand obtineti un aluat pe care il puteti modela usor. Adunati aluatul intr-o bila si impachetati intr-o folie de plastic alimentara, apoi bagati-l la frigider pentru o ora.
  2. Intre timp, preparati crema de nuca de cocos si frisca. Amestecati oul cu zaharul pana obtineti o crema albicioasa si cu volumul marit, iar separat puneti pe foc o cratita cu laptele si frisca. Cand incepe sa dea in primul clocot adaugati peste lapte faina si amestecati cu un tel pana cand incepe sa dea in clocot. In amcest moment se ia cratita de pe foc si se amesteca cu  crema de ou cu zahar, omogenizand bine compozitia. puneti cratita iarasi pe foc, amestecand continuu, pana cand se  amesteca foarte bine compozitiile. Crema se amesteca cu o lingura de lemn, fara sa va opriti ca nu cumva sa se arda, pana cand se intareste, apoi luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
  3. Scoateti aluatul de la frigider si intindeti din el o foaie de 5 mm cu care tapetati o forma de tarta, acoperind inclusiv marginile. Turnati in tava crema, apoi bagati tarta la cuptor, la foc moderat 40 de minute, avand grija sa verificati dupa primele 30 de minute, ca nu cumva sa se arda.
  4. Scoateti tarta din cuptor si lasati-o sa se raceasca, apoi decorati cu fulgi de nuca de cocos si de ciocolata, dupa care o puteti servi.

Recomandari

Tarte