- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta crocanta cu mere este delicioasa, aromata si foarte usor de preparat. Aceasta tarta se serveste rece, cu o cupa mare de inghetata.
Ingrediente
PENTRU UMPLUTURA:
- 50 gr unt
- 3 mere curatate si taiate felii
- 100 gr zahar tos alb
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
PENTRU CREMA:
- 50 gr unt, la temperatura camerei
- 270 gr zahar tos alb
- 4 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 linguri faina alba
- 150 ml lapte batut
PENTRU CRUSTA:
- 50 gr zahar tos alb
- 50 gr zahar brun
- 100 gr faina alba
- 1/4 lingurita scortisoara macinata
- 3 linguri unt
Instructiuni de preparare
- Pentru umplutura de mere, topiti 50 gr de unt intr-o tigaie, apoi adaugati merele, zaharul alb si scortisoara. Amestecati si lasati pe foc 3-5 minute, pana cand merele se inmoaie.
- Pentru crusta, amestecati intr-un castron 50 gr unt moale cu 270 gr zahar alb, amestecand energic pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati treptat ouale, esenta de vanilie, si, la final cele 2 linguri de faina. Omogenizati bine compozitia apoi adaugati laptele batut si amestecati.
- Asezati foitajul in tava de copt, imbracand si marginile laterale, apoi intepati-l din loc in loc cu o furculita. Turnati umplutura in forma, acoperiti cu crema de lapte bautut si coaceti 30 de minute, la foc moderat.
- Pentru crusta, amestecati zaharul alb cu cel brun, faina si scortisoara macinata. Adaugati untul taiat cubulete si framantati cu mainile pana obtineti un aluat nisipos.
- Dupa cele 30 de minute scoateti tarta din cuptor si presarati uniform firimiturile de aluat. Introduceti tava iarasi in cuptorul incins pentru 40-50 de minute, pana cand scobitoarea de test iese curata.
- Cand tarta este gata scoateti-o din cuptor si lasati 10 minute in tava sa se racoreasca, apoi transferati pe un gratar ca sa se raceasca bine inainte de a o portiona si servi.