Tarta crocanta cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta crocanta cu mere este delicioasa, aromata si foarte usor de preparat. Aceasta tarta se serveste rece, cu o cupa mare de inghetata.

Ingrediente

    • aluat foitaj

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 50 gr unt
    • 3 mere curatate si taiate felii
    • 100 gr zahar tos alb
    • 1/2 lingurita scortisoara macinata

    PENTRU CREMA:

    • 50 gr unt, la temperatura camerei
    • 270 gr zahar tos alb
    • 4 oua
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 2 linguri faina alba
    • 150 ml lapte batut

    PENTRU CRUSTA:

    • 50 gr zahar tos alb
    • 50 gr zahar brun
    • 100 gr faina alba
    • 1/4 lingurita scortisoara macinata
    • 3 linguri unt

Instructiuni de preparare

  1. Pentru umplutura de mere, topiti 50 gr  de unt intr-o tigaie, apoi adaugati merele, zaharul alb si scortisoara. Amestecati si lasati pe foc 3-5 minute, pana cand merele se inmoaie.
  2. Pentru crusta, amestecati intr-un castron 50 gr unt moale cu 270 gr zahar alb, amestecand energic pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati treptat ouale, esenta de vanilie, si, la final cele 2 linguri de faina. Omogenizati bine compozitia apoi adaugati laptele batut si amestecati.
  3. Asezati foitajul in tava de copt, imbracand si marginile laterale, apoi intepati-l din loc in loc cu o furculita. Turnati umplutura in forma, acoperiti cu crema de lapte bautut si coaceti 30 de minute, la foc moderat.
  4. Pentru crusta, amestecati zaharul alb cu cel brun, faina si scortisoara macinata. Adaugati untul taiat cubulete si framantati cu mainile pana obtineti un aluat nisipos.
  5. Dupa cele 30 de minute scoateti tarta din cuptor si presarati uniform firimiturile de aluat. Introduceti tava iarasi in cuptorul incins pentru 40-50 de minute, pana cand scobitoarea de test iese curata.
  6. Cand tarta este gata scoateti-o din cuptor si lasati 10 minute in tava sa se racoreasca, apoi transferati pe un gratar ca sa se raceasca bine inainte de a o portiona si servi.

Recomandari

Tarte