- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pentru zilele de vara va recomandam din suflet tarta in 5 straturi.Este deliciosa, satioasa, plina de vitamine si arata senzational.Pe loc va deveni preferata dumneavoastra.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 200 gr faina
- 1 ou
- 120 gr unt
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 kg ardei kapia
- 500 gr branza telemea (oaie sau capra)
- 500 gr spanac
- 1 lingura unt
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea aluatului se framanta faina cu oul, se adauga untul taiat cubulete si putina sare. Se framanta sustinut pana cand aluatul devine neted si omogen. Se pune aluatul intr-o folie de plastic si se da la rece pentru o ora.
- Separat, se spala ardeii kapia si se coc in cuptor sau pe gratar, iar dupa ce s-au copt se curata de seminte si se taie fasii subtiri. Spanacul se curata de codite, se spala foarte bine si se opareste intr-o oala cu apa in care s-a pus putina sare,apoi se toaca marunt si se caleste in putin unt.
- Din aluat se intind doua foi. Cu o foaie se imbraca o forma de tarta unsa cu putin ulei si tapetata cu faina, se adauga un strat de fasii de ardei kapia copti, apoi un strat de cubulete de branza telemea, apoi un strat de spanac, se acopera cu un strat de branza si unul de ardei kapia. Se acopera totul cu cealata foaie de aluat si se coace la cuptor, timp de 45 de minute, la foc moderat.