- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tartele se pot prepara cu diferite legume, aproape tot ce ofera gradina in perioada vara-toamna. Acestea pot fi completate cu branzeturi si mezeluri, in functie de preferintele fiecaruia. Tarta cu conopida este excelenta consumata si rece.
Ingrediente
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 conopida mare
- 2 cepe
- 1 morcov
- 400 gr ciuperci
- 2-3 catei de usturoi
- ulei
- cimbru
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Se pune o lasa maricica cu apa la fiert si se adauga putina sare. Se curata si se spala ceapa, usturoiul, morcovul, conopida si ciupercile.S e desface conopida buchetele mai mici, iar restul legumelor se taie bucatele mai mici.
- Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa, usturoiul si morcovul bucatele.
- Cand apa da in clocot, se pune conopida la oparit, se lasa 3 minute apoi se scoate si se lasa la scurs.
- Cand ceapa devine sticloasa, se adauga ciupercile se amesteca si se lasa sa fiarba pana cand scade toata apa lasata de ciuperci. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru, dupa gust.
- Se ia aluatul si se imbraca cu el o forma de tarta, unsa cu ulei, si se apasa bine alautul la margini. Se adauga conopida oparita si scursa si soteul de ciuperci. Se baga tarta in cuptorul incins, in prealabil,pentru 20-25 de minute.
- Tarta cand este gata, se scoate din cuptor si se serveste dupa ca a stat 10 minute sa se racoreasca.