Tarta cu praz-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

In zilele cand doriti sa nu stai in fata aragazului, dar totusi doriti un pranz delicios si satios, reteta de tarta cu praz va scoate din incurcatura.Secretul aceste tarte este acela ca preparata cu o zi inainte gustul devine senzational de bun.

Ingrediente

    • 250 gr branza proaspata de vaci
    • 2 fire praz
    • 200 ml smantana
    • 3 oua
    • 150 gr faina
    • 100 gr cascaval

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca faina cu un ou si se framanta pana se obrine un aluat neted. Se intinde aluatul intr-o foaie cu care se imbraca o forma de tarta unsa cu putin ulei, si se da la rece pentru 30 de minute
  2. Intre timp, se curata prazul, se spala si se taie rondele subtiri. Se incinge o tigaie cu putin ulei, apoi se adauga prazul si se caleste pana capata un aspect sticlos. Se toarna smantana amestecata cu branza proaspata de vaci si cu restul de oua batute ca pentru omleta in care s-a pus putina sare si se ia de pe foc lasand sa se racoreasca 5 minute.
  3. Se adauga umplutura de praz in forma de tarta, peste aluat, se presara cascavalul ras, apoi se introduce tarta in cuptorul preincalzit, pentru 40 de minute  la foc potrivit. Tarta cand este rumena, se scoate din cuptor si se lasa 15 minute sa se racoreasca inainte de a  fi portionata si servita.

Recomandari

Tarte