- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu branza de vaci este o tarta simpla si gustoasa, perfecta pentru zilele de vara cand doriti, cu siguranta un desert racoritor
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 150 gr faina alba
- 75 gr unt, la temperatura camerei
- 50 ml apa rece
- 50 gr amidon de porumb
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 500 gr branza proaspata de vaci
- 150 gr zahar tos alb
- 2 linguri faina alba
- 3 oua
- 250 ml smantana
- esenta de vanilie
PENTRU SERVIT:
- fructe de sezon
- frisca lichida
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea aluatului, amestecati intr-un castron faina cu amidonul de porumb, apoi adaugati 1/4 lingurita sare si untul taiat cubulete. Framantati cu mana pana cand obtineti un aluat nisipos, in care adaugati apa rece, lingura cu lingura, framantand continuu pana cand aluatul se poate modela usor. Este posibil sa nu fie nevoie de toata apa, tocmai de aceea este mai bine sa puneti cu o lingura. Adunati aluatul intr-o minge, impachetati-o in folie de plastic, apoi bagati la frigider pentru cel putin o ora.
- Intre timp, preparati umplutura amestecand branza de vaci cu smantana, si cand compozitia este omogena, adaugati zaharul, faina si ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare, iar la final adaugati cateva picaturi de esenta de rom, pentru aroma.
- Scoateti aluatul de la frigider, intindeti din el o foaie groasa de 5 mm cu care tapetati o tava de tarta. Tunrtai uniform umplutura, nivelati, apoi bagati la cuptor pentru 55 de minute. Cand este gata, scoateti tarta din cuptor, lasati 10 minute sa se racoreasca, apoi transferati pe un gratar ca sa se raceasca. Abia cand tarta este aproape rece, o puteti decora cu frisca batuta spuma si felii de fructe, apoi bagati-o la frigider pentru cel putin o ora.