Tarta cu branza dulce si capsuni

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Capsunile merg foarte bine cu ciocolata.Dar nu numai..O dovedeste desertul cu branza de vaci si capsuni care va va cuceri cu siguranta.Secretele ei:frisca racoroasa si branza cremoasa, alaturi de capsunile aromate.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 4 linguri faina
    • 4 linguri zahar pudra
    • 4 oua
    • 1 plic zahar vanilat

    PENTRU CREMA:

    • 250 gr branza proaspata de vaci
    • 200 ml frisca lichida
    • 100 gr zahar pudra
    • esenta de vanilie
    • 300 gr  capsuni

    PENTRU DECOR:

    • 1 pachet jeleu pentru tort
    • ulei pentru uns formele
    • zahar pudra pentru presarat formele

Instructiuni de preparare

  1. Bati albusurile de ou spuma tare impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Adaugi treptat galbenusurile si incorporezi usor faina cernuta amestecand de jos in sus.
  2. Torni aluatul intr-o tava dreptunghiulara  de cuptor unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, il intinzi pe toata suprafata, apoi bagi tava in cuptorul incins pentru 15 minute.
  3. Cand aluatul este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, dupa care se desprinde usor hartia de copt.
  4. Bati frisca lichida cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Incorporeazi branza dulce si ungi cu ulei 6 forme sau castronele, pe care apoi le pudrezi cu zahar.
  5. Tai blatul  cu un disc de dimensiunea formelor sau a castronelelor. Speli capsunile, le rupi coditele si le tai felii subtiri. Imbraci formele cu felii de capsuni si asezi cate un blat pe fund.
  6. Umpli formele cu crema de branza, si acoperi cu un alt blat. Bagi formele la frigider pana se intareste crema, apoi le rastorni pe un gratar. Torni peste ele jeleul preparat conform indicatiilor de pe ambalaj, dupa care lasi sa se raceasca, dupa care se pot savura.

Recomandari

Tarte