- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu branza si capsune este o tarta de sezon, pe care o apreciaza toata lumea indiferent de varsta.Spumoasa, racoritoare si cu un aspect excelent,este buna si pentru cei care nu prea vor sa se ingrase si este apreciata si de copii.
Ingrediente
- 200 gr biscuiti graham
- 300 gr capsune
- 300 gr zahar
- 300 gr branza proaspata de vaci
- 2 linguri unt
- 2 oua
- esenta de vanilie
- 1/2 lingurita coaja de lamaie
- sare
Instructiuni de preparare
- Se zdrobesc biscuitii si se pun intt-un caston, unde se amesteca cu untul topit si racorit. Se framanta cu mana pana se leaga si se pune intr-o tava de tarta, niveland frumos toata suprafata. Tarta se da la rece pentru 20 de minute.
- Intr-un castron se pune branza proaspata de vaci, 200 gr zahar, putina sare, esenta de vanilie,soaja de lamaie, si se amesteca comozitia. Se bat ouale si se incorporeaza treptat in crema de branza.
- Compozitia de branza se ratoarna peste aluatul de biscuiti si se baga in cuptorul incins pentru 20 de minute, apoi se lasa sa se racoreasca.
- Capsunele se curata si se spala sub jet de apa rece. Se pun intr-o craticioara impreuna cu restul de zahar si aseazle la foc mic amestecand continuu pana se leaga siropul, apoi lasa-l la racorit.
- Cand siropul este caldut, se toarna peste tarta coapta si se baga in frigider pentru cateva ore, inainte de a o savura.