- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu vanilie si mere poate fi una dintre retetele care sa va scoata din impas atunci cand se anunta invitati neasteptati,Este delicioasa iar aspectul este minunat, lasand impresia unui desert elaborat.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 250 gr faina
- 125 gr unt
- 1 ou
- sare
- 2-3 linguri apa foarte rece
PENTRU UMPLUTURA:
- 300 gr smantana
- 3 galbenusuri
- 2 linguri faina
- 150 gr zahar
- esenta de vanilie
- 6 mere
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea aluatului se amesteca faina cu untul, framantand cu degetele, pana cand se obtine un aluat nisipos. Se adauga oul, putina sare si 2-3 linguri de apa foarte rece.Se framanta repede aluatul pana cand capata o consistenta omogena, apoi se pune intr-o folie de plastic si se baga in frigider pentru 2 ore.
- Intre timp se prepara umplutura. Se amesteca smantana cu galbenusurile de ou, faina, zaharul si vanilia, pana ce se obtine o consistenta cremoasa.
- Se intinde o foiaie din aluat cu care se imbraca o forma de tarta unsa cu ulei imbracand inclusiv marginile, apoi se toarna crema de smantana. Se curata merele de coaja si de samburi si se taie felii subtiri, care se pun peste crema.
- Tarta se baga in cuptorul incins pentru 45 de minute, la foc moderat. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet si abia apoi poate fi scoasa din forma si feliata pentru a fi servita.