Tarta cu gem de visine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu gem de visine este una din tartele pe care le prepari cu mare placere iarna ca sa le oferi prietenilor alaturi de o ceasca de ceai fierbinte.Nu depinzi de fructe proaspete,gemul il poti prepara toamna si pastrat in loc racoros, sau il poti cumpar

Ingrediente

    • 300 gr faina
    • 150 gr unt
    • 500 gr gem de visine
    • 1 ou
    • 50 gr zahar pudra
    • 2 linguri cacao
    • 1 plic gelatina
    • esenta de vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron incapator, se amesteca faina cu cacaua, oul, untul moale, zaharul pudra, putina sare si trei linguri de apa. Se amesteca bine toate ingredientele, pana se obtine un aluat omogen. Aluatul se impacheteaza in folie de plastic si se baga in frigider pentru 30 de minute.
  2. Se topeste gelatina in 50 ml de apa, apoi se amesteca cu gemul de visine si esenta de vanilie. Se opreste 1/3 din aluat, iar din restul se intinde o foaie subtire  de 5 mm cu care se imbraca o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se intinde amestecul de gem cu gelatina peste aluat.
  3. Din aluatul pastrat  se intinde o foaie subtire din care se decupeaza fasii da 1 cm cu care se formeaza un grilaj peste gem.
  4. Tarta se baga in cuptorul incins pentru 45 de minute la foc moderat, iar cand se scoate din cuptor se lasa 20 de minute sa se racoreasca si abia apoi se feliaza si se serveste.

Recomandari

Tarte