- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu branza si struguri este o tarta delicioasa de toamna, aromata si foarte usor de preparat.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 100 gr zahar
- 200 gr pesmet din biscuiti
- 100 gr unt
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 1 lingura faina
- 500 gr branza de vaci
- 3 oua
- 100 gr zahar
- 4 linguri smantana
PENTRU GELATINA:
- 100 ml apa
- 4 piersici
- 100 gr frisca
- 3 foi de gelatina
- 80 gr zahar
- 400 gr struguri
Instructiuni de preparare
- Se amesteca pesmetul cu zaharul, apoi se adauga untul la temperatura camereii si se omogenizeaza amestecul. Se imparte compozitia in doua si se toarna in doua forme de tarta, care se coc apoi in cuptorul incins, la foc moderat.
- Intre timp, se bat cu mixerul branza de vaci si zaharul, se adauga smantana, coaja rasa de lamaie, faina cernuta si ouale.
- Se pun foile de gelatina la inmuiat in apa. Se pun la fiert 100 ml de apa cu zaharul, apoi se adauga piersicile curatate de coaja si zdrobite si se lasa 5 minute sa fiarba. Se lasa compozitia sa se raceasca, apoi se mixeaza pana devine o crema omogena, peste care se adauga foile de gelatina, mixand din nou.
- Cand blaturile s-au racit, se umplu cu crema de branza. Deasupra tartei se pun boabele de struguri curatate de pielite si de samburi, iar peste ele se toarna gelatina de piersici.
- Se decoreaza tarta cu frisca, fasii de ciocolata si boabe de struguri si se lasa la frigider cateva ore inainte de a o felia si servi.