Tarta cremoasa cu banane- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cremoasa cu banane este atat de buna si de aromata, incat de multe ori este nevoia sa preparam doua tavi.

Ingrediente

    • aluat foitaj
    • 600 ml frisca lichida rece
    • 100 gr gheata zdrobita
    • 1 plic budinca cu aroma de banane
    • 1 plic budinca cu aroma de vanilie
    • 3 banane feliate
    • 200 ml frisca, pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Desfaceti foitajul si intindeti-l in tava de copt asezandu-l si pe marginile laterale. Intepati-l din loc in loc cu o furculita, apoi bagati-l in cuptorul incins 10-14 minute, pana se rumeneste, apoi lasati sa se raceasca bine de tot.
  2. Cu un mixer electric bateti spuma 600 ml de frisca lichida pana cand incepe sa se ingroase. Adaugati gheata zdrobita si mai mixati inca 4 minute. Mariti viteza si adaugati budinca de vanilie si cea de banane, mixand continuu pana cand amestecul s-a omgenizat si s-a intarit. Mariti vitaze mixerului si mixati pana cand este complet intarit amestecul.
  3. Asezati feliile de banane pe crusta racita, punandu-le atat pe baza cat si pe margini. Turnati jumatate din crema preparata si mai presarati felii de banane, apoi asezati uniform  crema ramasa.
  4. Separat mixati frisca ramasa pana se intareste, apoi cu ajutorul unui pos de cofetarie decorati-l. Bagati tarta la frigider cateva ore, de preferat pana doua zi, apoi o puteti portiona si servi.

Recomandari

Tarte