- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cremoasa cu banane este atat de buna si de aromata, incat de multe ori este nevoia sa preparam doua tavi.
Ingrediente
- aluat foitaj
- 600 ml frisca lichida rece
- 100 gr gheata zdrobita
- 1 plic budinca cu aroma de banane
- 1 plic budinca cu aroma de vanilie
- 3 banane feliate
- 200 ml frisca, pentru decor
Instructiuni de preparare
- Desfaceti foitajul si intindeti-l in tava de copt asezandu-l si pe marginile laterale. Intepati-l din loc in loc cu o furculita, apoi bagati-l in cuptorul incins 10-14 minute, pana se rumeneste, apoi lasati sa se raceasca bine de tot.
- Cu un mixer electric bateti spuma 600 ml de frisca lichida pana cand incepe sa se ingroase. Adaugati gheata zdrobita si mai mixati inca 4 minute. Mariti viteza si adaugati budinca de vanilie si cea de banane, mixand continuu pana cand amestecul s-a omgenizat si s-a intarit. Mariti vitaze mixerului si mixati pana cand este complet intarit amestecul.
- Asezati feliile de banane pe crusta racita, punandu-le atat pe baza cat si pe margini. Turnati jumatate din crema preparata si mai presarati felii de banane, apoi asezati uniform crema ramasa.
- Separat mixati frisca ramasa pana se intareste, apoi cu ajutorul unui pos de cofetarie decorati-l. Bagati tarta la frigider cateva ore, de preferat pana doua zi, apoi o puteti portiona si servi.