- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu spuma de capsune trebuie sa o incercati pentru ca este foarte aromata si gustoasa.
Ingrediente
PENTRU BAZA:
- 150 gr biscuiti digestivi
- 80 gr unt
PENTRU SPUMA:
- 3 foi gelatina
- o lingura suc de lamaie
- 50 gr capsune
- 40 gr zahar
- 250 ml frisca lichida
PENTRU DECOR:
- 2 pliculete gelatina rosie de decor
Instructiuni de preparare
ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 30 minute+10 minute coacere+4 ore asteptare
- Biscuitii maruntiti se amesteca cu untul topit si apoi se tapiseaza patru forme. Se dau la cuptor pentru 10 minute apoi se lasa in forma, la rece.
- Pentru spuma, se pune gelatina la inmuiat iar capsunile taiate felii cu zaharul si sucul de lamaie se pun la foc mic, pentru 5 minute. Apoi se mixeaza si din acest amestec se opresc doua linguri pentru decor.
- Frisca lichida foarte rece se bate spuma si se amesteca cu piureul de capsuni. Toata spuma se varsa in formele de inima, peste blatul de biscuiti.
- Se prepara gelatina rosie pentru decor si se amesteca cu cele doua linguri de piure. Se varsa deasupra spumei, se niveleaza scuturand formele si se dau la rece pentru 4 ore.