Tarta cu spuma de capsune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu spuma de capsune trebuie sa o incercati pentru ca este foarte aromata si gustoasa.

Ingrediente

    PENTRU BAZA:

    • 150 gr biscuiti digestivi
    • 80 gr unt

    PENTRU SPUMA:

    • 3 foi gelatina
    • o lingura suc de lamaie
    • 50 gr capsune
    • 40 gr zahar
    • 250 ml frisca lichida

    PENTRU DECOR:

    • 2 pliculete gelatina rosie de decor

Instructiuni de preparare

ingrediente pentru 4 portii

Timp de preparare 30 minute+10 minute coacere+4 ore asteptare

  1. Biscuitii maruntiti se amesteca cu untul topit si apoi se tapiseaza patru forme. Se dau la cuptor pentru 10 minute apoi se lasa in forma, la rece.
  2. Pentru spuma, se pune gelatina la inmuiat iar capsunile taiate felii cu zaharul si sucul de lamaie se pun la foc mic, pentru 5 minute. Apoi se mixeaza si din acest amestec se opresc doua linguri pentru decor.
  3. Frisca lichida foarte rece se bate spuma si se amesteca cu piureul de capsuni. Toata spuma se varsa in formele de inima, peste blatul de biscuiti.
  4. Se prepara gelatina rosie pentru decor si se amesteca cu cele doua linguri de piure. Se varsa deasupra spumei, se niveleaza scuturand formele si se dau la rece pentru 4 ore.

Recomandari

Tarte