Mini tarte de capsune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mini tartele de capsune sunt perfecte in orice imprejurare, pentru ca sunt aromate si gustoase, bune pentru toate gusturile.

Ingrediente

    • 12 piscoturi 
    • 125 gr capsune
    • 50 gr unt
    • 2 foi gelatina
    • 40g zahar
    • 100 ml frisca lichida
    • 250 gr branza ricotta
    • 2 picaturi colorant alimentar rosu

    PENTRU DECOR:

    • 100 ml frisca lichida
    • cateva fructe de zmeura

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii

Timp de preparare 30 minute+12 ore asteptare

  1. Se pun foile de gelatina in apa si, intre timp, piscoturile se maruntesc si se amesteca cu untul topit. O tava se tapeteaza cu hartie de copt si se asaza cercurile de metal in interiorul carora se va pregati mai departe. Amestecul de unt si piscoturi se repartizeaza in cercurile de metal indesand pentru a forma un pat rezistent. Se da tava cu totul la rece.
  2. Se incalzeste frisca lichida si se pune in ea gelatina inmuiata in apa, apoi se amesteca. Jumatate din cantitatea de capsune se mixeaza cu ricotta si cu zaharul. Se adauga gelatina amestecata cu frisca si colorantul.
  3. Se scoate tava cu cercurile de metal si se umplu cu amestecul de capsune si ricotta. Se egalizeaza suprafata si se pune din nou tava la rece pentru o noapte.
  4. In momentul servirii se decoreaza cu frisca batuta amestecata cu 2-3 capsune si fructe de zmeura proaspete.

Recomandari

Tarte