Tarta cu dovleac si nuci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu dovleac si nuci trebuie sa o incercati pentru ca este aromata, gustoasa si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 100 gr zahar pudra
    • 3 linguri lapte
    • 1/2 lingurita sare
    • 125 gr unt/margarina
    • 2 galbenusuri
    • 200 gr faina

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 400 gr dovleac ras
    • 150 gr nuci tocate
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 3 linguri pesmet
    • 150 gr zahar
    • 2 albusuri
    • 30 gr unt

    PENTRU UNS:

    • 10 gr miere de albine incalzita

Instructiuni de preparare

  1. Pentru blat se taie untul cubulete intr-un bol si se amesteca cu sare, zahar, adaugand apoi galbenusurile de ou si faina. Se adauga lapte treptat, pana se obtine un aluat omogen.Aluatul nu trebuie framantat mult. Se pune aluatul intr-o folie de plastic alimentara si se baga la frigider.
  2. Pentru umplutura se rade dovleacul si se caleste in unt, la foc domol, impreuna cu zaharul. Se ia compozitia de pe foc si se amesteca cu restul ingredientelor, adaugand la final cele 2 albusuri batute spuma.
  3. Se imbraca o forma de tarta cu 3/4 din aluat si se baga la cuptor pentru 5 minute, apoi se scoatesi se toarna umplutura de dovleac si de nuci. Din restul de aluat se formeaza un grilaj, care se unge cu miere si se coaca in cuptor.
  4. Cand tarta este gata se scoate din cuptor si dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar.

Recomandari

Tarte