- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta tarta cu prune este usor de preparat, gustoasa si pe placul tutuor.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 300 gr margarina
- 2 oua
- 700 gr faina
- 2 linguri ulei
PENTRU UMPLUTURA:
- 2 galbenusuri
- 250 ml lapte
- 500 gr prune
- 40 gr faina
- 50 gr zahar
- 1 lingura lichior
- 1 ou, pentru uns deasupra
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, amesteci intr-un castron faina cu sarea si margarina taiata cubulete. Se framanta cu varful degetelor, pana se obtine un aluat suplu in care incorporezi treptat uleiul, framantand bine. Bati usor ouale si le inglobezi in aluat, adaugi putina apa si framati pana obtii un aluat legat, tare.
- Pentru umplutura, bati intr-o cratita galbenusurile cu zaharul, pana se albesc si cresc. Presari faina, freci mai departe, apoi torni treptat laptele clocotit si asezi aiarasi cratita pe foc mic, amestecand continuu. Cand crema a devenit consistenta tragi vasul de pe foc, incorporezi lichiorul si lasi crema sa se raceasca.
- Speli si cureti prunele de samburi. Intinzi aluatul cu sucitorul, intr-o foaie de 5 mm grosime. Intr-o tava bine unsa, intinzi jumatate din foaia de aluat, torni crema, aranjezi deasupra prunele si pudrezi cu zahar.Acoperi cu cealalta foaie de aluat, presezi marginile, ungi cu oul batut si introduci tava a cuptor pentru 45 de minute, la foc diu.