Tarta cu fructe de padure

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de tarta cu fructe de padure este destul de usor de preparat, iar rezultatul este incantator.O tarta dulce-acrisoara care este foarte delicioasa mai ales consumata rece cand afara este foarte cald.

Ingrediente

    PENTRU  BLAT:

    • 250 gr faina
    • 2 albusuri
    • 1 ou
    • 100 gr unt
    • 50 gr zahar
    • 50 gr smantana
    • esenta de vanilie
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 250 gr branza proaspata de vaci
    • 2 galbenusuri
    • 2 linguri
    • zahar
    • 300 gr fructe de padure(afine,mure,coacaze)
    • esenta de vanilie


Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea blatului,se amesteca mai intai untul cu zaharul. Se freaca energic pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga albusurile batute spuma, oul intreg, putina sare.esenta de vanilie si smantana. Se amesteca delicat compozitia, apoi se incorporeaza faina cernuta, amestecand cu o spatula de lemn cu miscari delicate de jos in sus. Se amesteca bine si apoi se toarna aluatul intr-o forma de tarta unsa cu putin ulei. Se baga in cuptorul preincalzit si se coace 15-20 de minute la foc moderat.
  2. Intre timp se prepara umplutura, amestecand branza de vaci scursa cu galbenusurile, adaugand esenta de vanilie si zaharul. Cand s-a format o pasta omogena, se adauga fructele de padure spalate si scurse de apa.
  3. Se scoate tarta din cuptor si se adauga umplutura, se uniformizeaza si se mai tine in cuptor inca 15-20 de minute. Tarta cand este rumena se scoate din cuptor si se lasa 20 de minute sa se racoreasca si apoi se poate felia si servi.

Recomandari

Tarte