- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Reteta de tarta cu fructe de padure este destul de usor de preparat, iar rezultatul este incantator.O tarta dulce-acrisoara care este foarte delicioasa mai ales consumata rece cand afara este foarte cald.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 250 gr faina
- 2 albusuri
- 1 ou
- 100 gr unt
- 50 gr zahar
- 50 gr smantana
- esenta de vanilie
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 250 gr branza proaspata de vaci
- 2 galbenusuri
- 2 linguri
- zahar
- 300 gr fructe de padure(afine,mure,coacaze)
- esenta de vanilie
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea blatului,se amesteca mai intai untul cu zaharul. Se freaca energic pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga albusurile batute spuma, oul intreg, putina sare.esenta de vanilie si smantana. Se amesteca delicat compozitia, apoi se incorporeaza faina cernuta, amestecand cu o spatula de lemn cu miscari delicate de jos in sus. Se amesteca bine si apoi se toarna aluatul intr-o forma de tarta unsa cu putin ulei. Se baga in cuptorul preincalzit si se coace 15-20 de minute la foc moderat.
- Intre timp se prepara umplutura, amestecand branza de vaci scursa cu galbenusurile, adaugand esenta de vanilie si zaharul. Cand s-a format o pasta omogena, se adauga fructele de padure spalate si scurse de apa.
- Se scoate tarta din cuptor si se adauga umplutura, se uniformizeaza si se mai tine in cuptor inca 15-20 de minute. Tarta cand este rumena se scoate din cuptor si se lasa 20 de minute sa se racoreasca si apoi se poate felia si servi.