- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta tarta cu prune este numai buna in zilele de toamna, cand prunele sunt dulci si aromate.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 300 gr faina
- 150 gr unt
- 1 galbenus
- 2 linguri smantana
- 75 gr zahar
- sare
PENTRU UMPLUTURA;
- 500 gr prune
- 100 gr zahar
- scortisoara
Instructiuni de preparare
- Se face un aluat sfaramicios, se lasa sa se odihneasca 1 ora si se intinde o foaie groasa de 5 mm care se pune apoi in tava unsa cu unt. Se inteapa cu furculita din loc in loc.
- Se spala prunele, se scot samburii, se taie in jumatate si se acopera aluatul cu ele. Se pudreaza cu zahar amestecat cu scortisoara si se da tarta la cuptor, la foc potrivit, timp de 40 de minute, sa se coaca.
- Se scoate tarta din tava si se mai pudreaza cu putin zahar.