- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta de capsuni este buna si gustoasa, mai ales daca capsunele folosite sunt foarte copate.
Ingrediente
- 500 gr aluat fraged
- 750 gr capsuni
- 1 lamaie
- 1 lingura jeleu de zmeura sau de coacaze
- 1 lingura zahar
- 100 gr frisca
Instructiuni de preparare
- Se modeleaza aluatul intr-o forma de tarta, se acopera cu o foaie de hartie speciala si boabe de fasole uscata si se da la cuptor. Cand s-a copt, se indeparteaza hartia si boabele de fasole si se lasa sa se raceasca.
- Intre timp, se spala capsunile, se scot coditele, se taie in doua si se tin 15 minute cu zeama de lamaie si zahar. Se scurg capsunile si se asaza pe suprafata tartei. Sucul de la macerat se amesteca cu jeleul si se intinde pe suprafata tartei. Se garniseste cu frisca si se serveste rece.
- Capsunile pot fi inlocuite cu zmeura, visine sau caise. Pentru reusita deplina a tartei cu fructe, pe fundul tartei se pot presara 2-3 biscuiti sfaramati, iar fructele se vor scuge bine, inainte de a fi puse in tarta.