- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu lamaie si bezea este o tarta acrisoara si racoritoare de vara, usor de preparat si pe placul tuturor.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
- Pentru umplutura de lamaie, amestecati intr-o cratita zaharul, faina, amidonul de porumb si sarea, apoi adaugati apa, sucul si coaja rasa de la cele 2 lamai. Se pune cratita pe foc mediu amestecand continuu pana cand incepe sa fiarba. Se ia cratita de pe foc si se incorporeaza untul.
- Puneti galbenusurile de ou intr-un castron si amestecati cu 100 gr de compozitie de zahar fierbinte. Se toarna amestecul de galbenus in oala si se pune cratita pe foc pana cand se ingroasa, amestecand continuu. Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se racoreasca 5 minute, apoi se pune peste blatul de tarta.
- Pentru bezea, se amesteca intr-un castron albusurile cu zaharul, pana cand se intareste vine de tot, apoi se imprastie toata bezeaua peste umplutura de lamaie.
- Coaceti tarta 10-15 minute, in cuptorul incins, pana cand bezeaua incepe sa se rumeneasca.