- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta multicolora este cu siguranta un desert usor si savuros, care impresioneaza prin gust, dar mai ales prin aspect.Veti incanta chiar si musafirii cei mai pretentiosi cu aceasta tarta cu fructe.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 150 gr faina
- 75 gr zahar
- 75 gr unt
- 2 oua
- 1 lingura cu lapte dulce
- 1 plic praf de copt
- sare
PENTRU CREMA DE VANILIE:
- 5 oua
- 250 gr zahar
- 5 linguri cu faina
- 1 litru lapta dulce
- o lingurita cu unt
PENTRU DECOR:
- 3-4 prune
- 1 mar
- cateva boabe de strugure
- 1 plic de gelatina
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea aluatului se freaca galbenusurile cu zaharul.Se adauga untul moale, albusurile batute spuma si laptele.Se amesteca usor, apoi se incorporeaza faina, praful de copt si putina sare, amestecand compozitia cu o spatula, cu miscari delicate de jos in sus.Compozitia se toarna intr-o forma de tarta unsa cu putin ulei si tapetata cu faina, si se baga in cuptorul incins.Se coace 20-25 de minute, la foc moderat.
- Intre timp se prepara crema, amestecand gelbenusurile cu zaharul si faina.Se subtiaza compozitia cu 500 ml lapte.Se amesteca bine crema apoi se adauga restul de lapte fierbinte.Compozitia obtinuta se pune pe foc, la flacara mica, si se lasa sa dea in 3-4 clocote, apoi se lasa sa se raceasca.
- Cand crema este calduta, se adauga albusurile batute spuma si untul.Crema obtinuta se intinde pe tarta, iar deasupra se decoreaza cu fructele feliate, adaugand peste ele gelatina topita in putina apa.
- Tarta se da la rece pentru 2-3 ore, pana cand se intareste gelatina.