- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acesta tarta cu ciocolata se adreseaza iubitorilor de ciocolata si nu numai.Putem servi aceasta tarta cu o inghetata de vanilie sau cu capsuni alaturi sau cu o frisca batuta cu fragi sau zmeura.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 100 gr unt
- 250 gr faina
- 2 linguri zahar
- 2 linguri apa rece
- sare
PENTRU CREMA:
- 500 ml frisca lichida
- 300 gr ciocolata neagra de menaj
- 2-3 linguri cacao
- 2 galbenusuri
- 1/2 lingurita rasa cu piper
Instructiuni de preparare
- Petru prepararea blatului se amesteca intr-un caston faina cu untul taiat cubulete, se adauga zaharul, putina sare si treptat se adauga 2 linguri de apa rece. Se framanta continuu pana aluatul devine omogen. Se impacheteaza intr-o folie de plastic si se baga in frigider pentru o ora.
- Se intinde o foaie din aluat, cu care se imbraca o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Se inteapa cu furculita din loc in loc, apoi se baga in cuptorul incins pentru 20-25 de minute.
- Pentru prepararea cremei, se pune la bain-marie ciocolata rupta bucati mai mici. Cand ciocolata este pe jumatate topita se adauga frisca lichida si se amesteca pentru a capata un aspect omogen. Se ia de la bain-marie, si se adauga galbenusurile, piperul, si se amesteca continuu pana se omogenizeaza bine compozitia.
- Se toarna crema peste aluatul racorit, si se mai baga in cuptor pentru 10 minute.
- Cand este gata tarta, se lasa sa se racoreasca 30 de minute, apoi se pudreaza cu cacao si se poate rade ciocolata amaruie deasupra.