- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu mere si caramel trebuie sa o incercati pentru ca este dementiala. Caramelele se topesc intr-un sos care va oferi merelor o aroma unica.
Ingrediente
- aluat foitaj
- 100 gr zahar brun
- 50 gr unt topit
- 70 gr faina
- 1 kg mere curatate si taiate felii
- 150 gr zahar alb
- 3 linguri faina alba
- 2 lingurite scortisoara macinata
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 20 buc caramele taiate in jumatati
- 2 linguri lapte dulce
Instructiuni de preparare
- Amestecati intr-un castron untul topit cu zaharul brun si 70 gr faina. Omogenizati bine amestecul si dati deoparte.
- Pentru umplutura puneti merele feliate intr-un castron mare si adaugati zaharul, 3 linguri faina, scortisoara si zeama de lamaie. Agitati castronul pana cand se amesteca ingredientele si merele sunt acoperite integral de condimente.
- Defaceti foitajul si asezati-l in tava de copt, acoperind si marginile, apoi turnati jumatate din amestecul de mere, apoi turnati din amestecul de unt topit. Repetati randul de mere, asezati caramelele si amestecul de unt ramas, apoi acoperiti cu o foaie de foitaj sigiland bine tarta. Taiati orificii mici in aluatul de deasupra ca sa iasa aburii si ungeti cu lapte.
- Acoperiti tarta cu foaie de aluminiu si introduceti-o in cuptorul incins 25 de minute. Scoateti tarta, indepartati folia si mai coaceti 25 de minute, pana cand crusta este rumena.
- Cand tarta este gata scoateti-o din cuptor si lasati 10 minute sa se racoreasca, apoi o puteti portiona.