- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta frantuzeasca este desertul cel mai cunoscut de pe planeta.Gustul delicios si aroma senzationala de caise te poarta pe alte meleaguri.Desi pare complicat este o reteta simpla care face din acest desert o experienta unica.
Ingrediente
- 300 gr foietaj
- 1 ou
- 1 galbenus
- 50 gr unt moale
- 100 gr zahar
- 100 gr migdale
- 500 gr caise
Instructiuni de preparare
- Pe o planseta tapetata cu faina, intinzi aluatul putin mai mare decat dimensiunea formei de tarta. Intr-un castron se amesteca oul, galbenusul, untul si zaharul.
- Asezi aluatul in tava unsa cu ulei, intepi din loc in loc cu furculita si o bagi in cuptorul incins pentru 8-10 minute. Dupa ce o scoti din cuptori presari putin zahar, torni amestecul cu oua si asezi caisele taiate bucati. Deasupra presari migdalele si bagi tava in cuptor pentru inca 25-30 de minute.
- Cand este rumenita se scoate din cuptor, si se lasa sa se raceasca, abia poi poate fi feliata si servita.