Tarta cu pere si caise

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu pere si caise este un desert rapid care impaca toate gusturile.Dulceata perelor in combinatie cu cea a dulcetii face ca tarta sa fie mult mai aromata.

Ingrediente

    PENTRU TARTA:

    • 250 gr unt
    • 500 gr faina
    • 250 gr zahar
    • drojdie
    • 2 oua
    • 1 portocala sau 1 lamaie

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 borcan cu dulceata de caise
    • 3 pere mari
    • 50 gr seminte de pin

    PENTRU DECOR:

    • zahar pudra


Instructiuni de preparare

  1. Freaca untul spuma si adauga treptat zaharul, ouale, faina, 1/2 pliculet drojdie si coaja rasa de la portocala sau lamaie. Framanta pana obtii un aluat omogen, apoi pune-l sa se odihneaca in frigider 15 minute.
  2. Taie perele feliute so fierbe-le 3 minute in apa clocotita. Scurge-le de apa si lasa-le sa se raceasca. Intinde o foaie din 2/3 de aluat si imbraca o tava rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina. Aranjeaza deasupra perele fierte si presara semintele de pin.
  3. Din aluatul ramas, modeleaza rulouri subtiri si aranjeaza-le deasupra in forma de gratar. Coace tarta 35-40 de minute in cuptorul incins.
  4. Cand tarta este aproape gata, pune in spatiile grilajului de aluat dulceata de caise si baga tava iar in cuptor pentru 5-10 minute. Lasa tarta sa se raceasca si presara zahar pudra inainte de a servi.

Recomandari

Tarte