- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu pere si caise este un desert rapid care impaca toate gusturile.Dulceata perelor in combinatie cu cea a dulcetii face ca tarta sa fie mult mai aromata.
Ingrediente
PENTRU TARTA:
- 250 gr unt
- 500 gr faina
- 250 gr zahar
- drojdie
- 2 oua
- 1 portocala sau 1 lamaie
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 borcan cu dulceata de caise
- 3 pere mari
- 50 gr seminte de pin
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
- Freaca untul spuma si adauga treptat zaharul, ouale, faina, 1/2 pliculet drojdie si coaja rasa de la portocala sau lamaie. Framanta pana obtii un aluat omogen, apoi pune-l sa se odihneaca in frigider 15 minute.
- Taie perele feliute so fierbe-le 3 minute in apa clocotita. Scurge-le de apa si lasa-le sa se raceasca. Intinde o foaie din 2/3 de aluat si imbraca o tava rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina. Aranjeaza deasupra perele fierte si presara semintele de pin.
- Din aluatul ramas, modeleaza rulouri subtiri si aranjeaza-le deasupra in forma de gratar. Coace tarta 35-40 de minute in cuptorul incins.
- Cand tarta este aproape gata, pune in spatiile grilajului de aluat dulceata de caise si baga tava iar in cuptor pentru 5-10 minute. Lasa tarta sa se raceasca si presara zahar pudra inainte de a servi.