Tarta cu fructe clasica

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta clasica cu fructe este genul de desert pe care nu il puteti refuza. Este un desert delicios care se prepara rapid dar mai ales are o aroma delicioasa datorita fructelor proaspete.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 125 gr zahar
    • 250 gr faina
    • 135 gr unt
    • 1 lamaie
    • 1 galbenus
    • 1 ou
    • sare

    PENTRU CREMA:

    • 500 ml lapte integral
    • 4 galbenusuri
    • 120 gr zahar
    • 1 plic zahar vanilat
    • 50 gr faina

    PENTRU UMPLUTURA:

    • fructe, dupa gust


Instructiuni de preparare

  1. Taie untul bucati si lasa-l sa se inmoaie la tempratura camerei. Toarna 250  gr in forma de fantana si pune in mijloc 125 gr zahar, 1 ou, 1 galbenus, bucatile de unt, coaja rasa de lamaie si putina sare.
  2. Amesteca rapid cu varful degetelor, apoi cu palmele, incercad sa omogenizezi aluatul cat mai rapid posibil. Acopera castronul cu folie alimentara si baga-l in frigider.
  3. Pune laptele la fiert intr-o craticioara. Intr-un castron bate 4 galbenusuri cu 120 gr zahar si cu zaharul vanilat. Adauga 50 gr  de faina, apoi toarna laptele caldut in fir subtire, maestecand compozitia continuu cu un tel. Rastoarna totul intr-o cratita si pune-o la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa, apoi las-o sa se raceasca.
  4. Intinde aluatul cu sucitorul si imbraca o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Taie cu un cutit aluatul care depaseste  margine formei si inteapa-l in fund cu o furculita. Baga blatul in cuptorul incins pentru 25 de minute, dupa care lasa-l sa se raceasca.
  5. Umple baza de aluat cu crema si aranjeaza deasupra fructele taiate feliute sau cuburi, dupa preferinta. Pune tarta la frigider pana in momentul servirii. Se folosesc fructe care nu isi schimba culoarea cand sunt taiate, acoperite cu gelatina dizolvata in apa.

Recomandari

Tarte