Tarta cu mere si mure

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu mere si mure se servetse calda sau rece cu o cupa zdravana de ingehtata de frisca.

Ingrediente

    • 600 gr aluat fraged
    • 2 mere cretesti curatate si taiate sferturi
    • 2 linguri zahar alb
    • 15 gr unt
    • 1 lingura amidon de porumb
    • 2 linguri sos caramel
    • 150 gr mure congelate
    • 1 ou, pentru uns
    • inghetata de vanilie sau frisca, pentru servit

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o cratita pe foc mic caliti merele taiate cubulete mici impreuna cu untul si zaharul, amestecand din cand in cand. Cand merele incep sa se inmoaie mai lasati fix un minut si dati deoparte.
  2. Intindeti aluatul in foaie subtire si asezati-o in tava de copt,  si ungeti-l cu sosul caramel, lasand neunsa o margine de 5-6 cm. Asezati amestecul de mere in strat subtire si presarati murele. Ridicati marginea neunsa a aluatului spre  interior ca sa acoperiti fructele, apoi ungeti cu oul batut.
  3. Bagati tarta in cuptorul incins pentru 25 de minute, pana cand aluatul se rumeneste, apoi lasati tarta in tava 20 de minute sa se racoreasca, dupa care o puteti transfera pe un gratar ca sa se raceasca.

Recomandari

Tarte