Tarta cu mere si scortisoara

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu mere si scortisoara trebuie sa o incercati, pentru ca este gustoasa, aromata si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 260 gr faina
    • 50 gr stafide
    • 130 gr unt, la temperatura camerei
    • 8 mere
    • 130 gr zahar tos + 1 lingura
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • 1 ou
    • 1 lingura pesmet
    • zahar pudra
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Amestecati untul cu zahar , apoi daugati apoi oul intreg, amestecand rapid, pana cand totul devine o crema
  2. Cerneti faina impreuna cu sarea peste crema de unt,adaugati  zahar si ou si amestecativtotul rapid cu mana. Formati o minge de aluat si framantativfoarte putin, strivind amestecul cu podul palmei de 5-6 ori, pentru ca aluatul sa se omogenizeze. Inveliti aluatul in folie alimentara si il dativla frigider minim 30 minute.
  3. Scoateti aluatul cu 10 minute inainte de a-l intinde si apoi il punetiv cu tot cu forma inapoi la rece, pana cand il bagati in cuptor.
  4. Coaceti aluatul cam 15-20 de minute la foc moderat.Este de preferat ca acest tip de aluat sa fie copt separat si dupa aceea umplut cu,fructe,creme etc
  5. Dupa 15 minute scoateti aluatul si adaugati merele calite 10 minute la foc mic  cu 1 lingura zahar ,1 lingura pesmet,1 lingurita scortisoara si stafidele.
  6. Coaceti tarta  la cuptor pentru 20 minute, apoi scoateti-o din cuptor pudrati cu zahar si lasati-o sa se raceasca.

Recomandari

Tarte