- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu mere si scortisoara trebuie sa o incercati, pentru ca este gustoasa, aromata si foarte usor de preparat.
Ingrediente
-
260 gr faina
-
50 gr stafide
-
130 gr unt, la temperatura camerei
-
8 mere
-
130 gr zahar tos + 1 lingura
-
1 lingurita scortisoara macinata
-
1 ou
-
1 lingura pesmet
-
zahar pudra
-
sare
Instructiuni de preparare
- Amestecati untul cu zahar , apoi daugati apoi oul intreg, amestecand rapid, pana cand totul devine o crema
- Cerneti faina impreuna cu sarea peste crema de unt,adaugati zahar si ou si amestecativtotul rapid cu mana. Formati o minge de aluat si framantativfoarte putin, strivind amestecul cu podul palmei de 5-6 ori, pentru ca aluatul sa se omogenizeze. Inveliti aluatul in folie alimentara si il dativla frigider minim 30 minute.
- Scoateti aluatul cu 10 minute inainte de a-l intinde si apoi il punetiv cu tot cu forma inapoi la rece, pana cand il bagati in cuptor.
- Coaceti aluatul cam 15-20 de minute la foc moderat.Este de preferat ca acest tip de aluat sa fie copt separat si dupa aceea umplut cu,fructe,creme etc
- Dupa 15 minute scoateti aluatul si adaugati merele calite 10 minute la foc mic cu 1 lingura zahar ,1 lingura pesmet,1 lingurita scortisoara si stafidele.
- Coaceti tarta la cuptor pentru 20 minute, apoi scoateti-o din cuptor pudrati cu zahar si lasati-o sa se raceasca.